Acasă Extern Turcia este nefrecventabilă

Turcia este nefrecventabilă

Activiștii Amnesty International sunt acuzați de terorism.

Zeci de activiști pentru drepturile omului, inclusiv Idil Eser, directorul Amnesty International, au fost reținuți într-un raid al poliției, din 5 iulie. Printre inculpați se află și cetățeni germani și suedezi.

Aceștia sunt judecați de o instanță din Istanbul și riscă condamnări de până la 15 ani de închisoare. Activiștii neagă acuzațiile.

Zeci de oameni s-au adunat în fața clădirii instanței din Istanbul afișând sloganul „Apărători a drepturilor pentru libertate”.

Turcia se află, încă, în starea de urgență după acuzațiile făcute armatei că a încercat o lovitură de stat. anul trecut.

Mai mult de 50 000 de persoane au fost arestate și 120 000 de persoane au fost concediate sau suspendate în urma așa zisei lovituri de stat.

Președintele Recep Tayyip Erdogan susține că măsurile sunt esențiale pentru menținerea stabilității. El a acuzat SUA și pe clericul islamic Fethullah Gulen de instigare la tentativa de lovitură de stat.

Amnesty International declară că acest caz este motivat politic și cel care trebuie judecat este sistemul judiciar turc.

„Din momentul reținerilor lor, le-a fost clar că motivele sunt politice pentru a reduce la tăcere vocile critice din Turcia “, a declarat directorul Amnesty International pentru Europa, John Dalhuisen.

În cazul în care activiștii nu vor fi eliberați, organizațiilor pentru drepturile omului le va fi foarte dificil să opereze în Turcia, a adăugat el.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…