Acasă Extern UE cere investigarea folosirii forței de către Israel

UE cere investigarea folosirii forței de către Israel

Uniunea Europeană a făcut apel la armata israeliană să nu folosească forţa împotriva protestatarilor neînarmaţi şi a cerut demararea unei investigaţii, sâmbătă, după ce patru oameni au murit pe fondul protestelor de la frontiera cu Fâşia Gaza, relatează agenţia Dpa.

Uniunea Europeană a cerut Israelului să nu folosească forţa împotriva palestinienilor care protestează neînarmaţi, în urma incidentelor de la frontiera cu Fâşia Gaza, soldate cu mai mulţi morţi.

„UE cere Forţelor de Apărare israeline să nu utilizeze forţa letală asupra protestarilor neînarmaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Blocului comunitar, citat de Dpa.

„Aşa cum am repetat în mai multe rânduri, prioritatră este evitarea escaladării violenţelor şi deceselor”, s-a mai arătat în comunicat,

În comunicatul UE se precizează că Bruxellesul cere „o investigaţie pentru a înţelege mai bine ce s-a întâmlat şi de ce”.

Vineri, patru bărbaţi, inclusiv un adolescent de 15 ani şi o persoană cu dizabilităţi, au fost ucişi în altercaţiile cu forţele israeliene care se aflau la graniţa cu Fâşia Gaza.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, cel puţin 39 de palestinieni au murit în manifestaţii.

În ultimele săptămâni, la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel au avut loc violenţe similare, soldate cu moartea a zeci de palestinieni şi rănirea altor sute.

Armata israeliană a fost acuzată de folosirea disproporţionată a forţei.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…