Acasă Extern Uniunea Europeană riscă să facă IMPLOZIE

Uniunea Europeană riscă să facă IMPLOZIE

Ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra, a avertizat că UE riscă să facă „implozie”, argumentând că mai multe ţări se îndepărtează de ea, şi a cerut UE să-şi regândească priorităţile.

„UE are o problemă: ameninţarea unei implozii care planează deasupra ei. Realitatea amară este că avem o Uniune în care o parte a populaţiei, în special în nord-vestul Europei, vrea să plece”, şi-a exprimat regretul Hoekstra în timpul unui discurs ţinut, marți, la Universitatea Humboldt din Berlin.

Dacă Uniunea noastră incapabilă să inspire cele mai bune şi mai strălucite ţări să se alăture rândurilor sale sau să introducă moneda euro şi dacă Uniunea noastră riscă să piardă definitiv o forţă ca Marea Britanie, atunci ea are o problemă fundamentală„, a spus ministrul olandez.

Brexit „nu este o victorie pentru Londra, nici pentru Berlin sau Paris, şi cu atât mai puţin pentru Haga. Este o victorie pentru Moscova şi Beijing”, a punctat Hoekstra.

Dintre ţările „democratice şi prospere” în cauză, ministrul olandez a menţionat şi Norvegia şi Elveţia, care „nu sunt interesate” să adere la UE, sau Danemarca şi Suedia care „resping euro”.

Formarea grupului eurosceptic în PE

În aprilie 2019, Matteo Salvini (Italia) și Marine Le Pen (Franța) au anunțat că pregătesc un mare eveniment pentru a uni toate mișcările europene „alternative”, potrivit publicației spaniole La Razon. Cei doi lideri naționaliști au făcut acest anunț după ce au avut o întrevedere la Paris.

„Pregătim un eveniment important pentru Europa următorilor treizeci de ani”, a spus Salvini. „Acesta va avea loc în luna mai în Italia. Vom invita toate mișcările alternative europene și vor fi reprezentanţi din 15 – 20 de țări”, a adăugat el.

PSD negociază cu suveraniștii

Rassemblement National, partidul anti-UE din Franța condus de Marine le Pen, a confirmat pentru mass-media, joi, că are discuții în curs cu un partid românesc pentru constituirea unui grup în Parlamentul European.

”Discuțiile sunt în curs și confidențiale în acest stadiu”, au spus reprezentanții Rassemblement National, refuzând să spună care e partidul cu care negociază.

Liderul italian Matteo Salvini a trimis o scrisoare PSD în care invită partidul la o colaborare mai strânsă. Mai multe surse politice au confirmat că partidul condus de Liviu Dragnea negociază cu suveraniștii lui Matteo Salvini o eventuală afiliere la viitorul grup politic din Parlamentul European.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…