Acasă Extern Venezuela: Lovitură de stat eșuată / Video

Venezuela: Lovitură de stat eșuată / Video

Guvernul Venezuelei a anunţat luni că a suprimat o revoltă militară după ce un grup de ofiţeri au furat armament şi au răpit mai mulţi oficiali, iar un videoclip postat online arătă un sergent care cerea înlăturarea preşedintelui Nicolas Maduro, relatează Reuters.

Ofiţerii au atacat un avanpost al Gărzii Naţionale din cartierul Cotiza din Caracas, la un kilometru de palatul prezidenţial Miraflores, unde au întâlnit o „rezistenţă fermă”, a anunţat guvernul printr-un comunicat.

Martorii au declarat că au auzit focuri de armă la ora locală 3.00.

Protestatarii au dat foc mai târziu la gunoi şi au incendiat o maşină în faţa avampostului, unde ofiţerii au fost arestaţi, într-un semn al tensiunilor crescânde după investirea celui de-al doilea mandat al lui Maduro, pe care guvernele din întreaga lume au numit-o ilegitimă.

Deşi incidentul semnalează nemulţumirea din cadrul forţelor armate, se pare că implică numai ofiţeri de rang inferior cu o capacitate redusă de a forţa schimbarea în economia hiperinflaţionistă, deoarece mulţi oameni suferă din cauza lipsei alimentelor şi a medicamentelor.

„Forţele armate resping categoric acest tip de acţiune, care este, cu siguranţă, motivată de interesele întunecate ale extremei drepte”, a transmis guvernul într-o declaraţie difuzată la televiziunea de stat.

Maduro a fost investit pe 10 ianuarie 2018, pe fondul unei avalanşe de critici privind conducerea sa care ar fi ilegitimă în urma alegerilor, considerate a fi fraudate.

Guvernele statelor din întreaga lume dezaprobă guvernarea lui Maduro.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…