Acasă Extern Puterea şi opoziţia din Venezuela s-au întâlnit la Oslo

Puterea şi opoziţia din Venezuela s-au întâlnit la Oslo

Autorităţile din Norvegia au confirmat că reprezentanţi ai Administraţiei Maduro şi reprezentanţi ai opoziţiei conduse de Juan Guaido au purtat negocieri la Oslo cu privire la posibile soluţii pentru criza politică ce afectează ţara sud-americană, informează Reuters.

Ministerul norvegian de Externe a anunţat vineri că negocierile dintre cele două părţi sunt momentan la început. „Norvegia a avut contacte preliminare cu reprezentanţi ai principalilor actori politici din Venezuela, ca parte a unei etape de explorare”, a informat Ministerul de Externe de la Oslo prin intermediul unui comunicat, adăugând că ţara scandinavă este în favoarea „căutării unei soluţii paşnice pentru Venezuela”.

Potrivit Reuters, Administraţia Maduro a informat în repetate rânduri că este deschisă dialogului şi chiar a sprijinit discuţiile de la Oslo, însă reprezentanţii opoziţiei rămân sceptici, deoarece Maduro ar mai fi folosit dialogul ca o tactică pentru a se menţine cât mai mult timp posibil în fruntea ţării.

„Preşedintele Nicolas Maduro şi Revoluţia Bolivariană îşi exprimă recunoştinţa pentru Norvegia şi sprijinul său pentru dialog”, a postat vineri pe Twitter ministrul venezuelean de Externe, Jorge Arreaza.

Venezuela se află într-o criză politică din luna ianuarie, când Juan Guaido s-a proclamat preşedinte interimar, într-o încercare de a-l îndepărta de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro. Statele Unite şi mai multe ţări europene l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, dar Maduro continuă să menţină controlul, cu ajutorul unor aliaţi precum Rusia şi China.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…