Acasă Extern China: Ajutorul umanitar NU trebuie „trimis forţat” în Venezuela

China: Ajutorul umanitar NU trebuie „trimis forţat” în Venezuela

Ajutorul umanitar nu ar trebui „trimis forţat” în Venezuela, având în vedere probabilitatea mare de a cauza violenţe, au transmis vineri reprezentanţii Ministerului de Externe din China, conform Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, a reiterat faptul că Administraţia de la Beijing se opune unei intervenţii militare în Venezuela.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a transmis că apreciază faptul că Guvernul din Venezuela „a rămas calm” în criza actuală şi „a prevenit cu succes posibilitatea izbucnirii unor violenţe grave”.

„Dacă aşa-zisele ajutoare umanitare sunt trimise forţat în Venezuela, iar acest lucru produce violenţă şi altercaţii, vor exista consecinţe severe. Nimeni nu îşi doreşte acest lucru”, a declarat Geng.

China se opune intervenţiei militare din Venezuela şi se opune oricărei acţiuni care poate provoca tensiuni”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi seară un plan de închidere a punctelor vamale cu Brazilia şi Columbia pentru a nu permite transporturile umanitare, pe care le consideră o încercare de pregătire a unei intervenţii militare americane.

Maduro susţine că transporturile umanitare sunt o tentativă a SUA de înlăturare a Administraţiei de la Caracas pentru a obţine controlul asupra rezervelor de petrol din Venezuela.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…