Acasă Extern Arestare pentru Anna Gabriel, fost parlamentar catalan

Arestare pentru Anna Gabriel, fost parlamentar catalan

Curtea Supremă din Spania a dispus arestarea fostului parlamentar catalan Anna Gabriel pentru că aceasta nu s-a prezentat miercuri la tribunal pentru a răspunde acuzațiilor legate de independența regiunii.

Gabriel a fost chemată să se prezinte la Curtea Supremă în baza unor acuzații privind referendumul ilegal de independență a Cataloniei.

„N-aș fi venit niciodată în Elveția, dar situația m-a forțat. Aș vrea să cred că acest caz va fi închis și mă voi putea întoarce acasă „, a declarat Gabriel, miercuri, într-un interviu dat la Geneva postului catalan de televiziune.

Curtea Supremă spaniolă nu a emis un mandat internațional de arestare, dar procurorul a spus că va solicita în apel acest lucru.

Un purtător de cuvânt al Oficiului Federal elvețian de Justiție a spus că nu acordă extrădare sau asistență juridică pentru infracțiuni politice, în baza acordurilor între Elveția, care nu este membră UE și Spania, prin Convenția europeană privind extrădarea, precum și prin Legea europeană privind asistența judiciară reciprocă, printre alte pacte care reglementează cooperarea.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…