Acasă Economie Bundesbank cere reglementarea criptomonedei

Bundesbank cere reglementarea criptomonedei

Trebuie să fie luată în considerare reglementarea criptomonedei, a declarat vicepreședintele Bundesbank, Claudia Buch, chiar dacă nu crede că acestea reprezintă o amenințare la adresa stabilității financiare.

Buch a afirmat că speculațiile privind volatilitatea monedei virtuale nu reprezintă o amenințare sistemică deoarece nu este finanțată prin credite, dar a spus că autoritățile de reglementare ar trebui să analizeze introducerea unor reguli pentru a proteja consumatorii, având în vedere că speculațiile s-ar putea dovedi costisitoare pentru investitori.

„Rolul criptomonedei în spălarea banilor și în activitatea criminală trebuie, de asemenea, examinat îndeaproape”, a spus Buch.

„Nu văd o amenințare pentru stabilitatea financiară în prezent, deoarece speculațiile nu sunt, în general, finanțate prin împrumuturi, iar piețele relevante sunt destul de mici”.

Problema modului de reglementare a criptomonedei este probabil să fie una dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi la reuniune a G20, grupului de 20 de lideri financiari, din Argentina, în 19-20 martie.

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internațional, a cerut guvernelor și băncilor centrale să elaboreze reglementări pentru astfel de active pentru a le împiedica să devină un nou vehicul pentru spălarea banilor și finanțarea terorismului.

Japonia a cerut, de asemenea, partenerilor săi din G20 să acționeze în vederea prevenirii ca monedele virtuale să devină un mijloc de finanțare a activităților criminale.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…