Acasă Extern Statele UE au ajuns la un acord privind reglementarea proiectului Nord Stream2

Statele UE au ajuns la un acord privind reglementarea proiectului Nord Stream2

Statele din Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind reglementarea gazoductului Nord Stream 2, a informat vineri cancelarul german Angela Merkel, fără a da mai multe detalii, relatează agenţia Reuters.

„Am ajuns la un acord, iar acest lucru a fost posibil datorită faptului că Germania şi Franţa au lucrat împreună”, a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă.

Polonia, Ucraina şi statele baltice se tem că proiectul va creşte dependenţa Europei de gazul provenit Rusia şi va ajuta Kremlinul să obţină un venit suplimentar de câteva miliarde de dolari în plus.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania, în luna iulie, că este „prizonieră” a Rusiei din cauza dependenţei faţă de gazele naturale şi a cerut oficialilor de la Berlin să renunţe la gazoductul Nord Stream 2.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…