Acasă Cultură CENTENAR: Recital de gală susținut de Alexandra Dăriescu la New York

CENTENAR: Recital de gală susținut de Alexandra Dăriescu la New York

Alexandra Dăriescu, unul dintre muzicienii români cunoscuți pe plan internațional, a susținut la New York un eveniment special,  dedicat Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri, organizat de Institutul Cultural Român din New York împreună cu Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite. 

Luni, 26 noiembrie 2018, în prestigioasa sală de concerte Merkin Hall a Kaufman Music Center, carismatica pianistă, considerată una dintre cele mai bune din lume potrivit influentei „International Piano Magazine”, a oferit un recital de gală, din care nu au lipssit câteva dintre cele mai apreciate compoziții românești pentru pian, aparținând lui George Enescu, Dinu Lipatti sau Constantin Silvestri.

Pe lângă repertoriul românesc, ca o anticipare a sărbătorilor de iarnă, Alexandra Dăriescu a interpretat câteva prelucrări după Spărgătorul de nuci al lui Ceaikovski, piese care fac parte dintr-un original spectacol multimedia, pe care tânăra pianistă l-a prezentat deja „cu casa închisă” pe multe dintre marile scene ale lumii.

În debutul recitalului, la care au fost prezenți diplomați, oficialități, membri ai comunității românești din New York dar și melomani americani, au luat cuvântul E.S. dr. Ion Jinga, ambasadorul României la ONU, și directorul ICR New York, Dorian Branea.

Evenimentul face parte din componenta culturală a campaniei României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Alexandra Dăriescu este considerată unul dintre cei mai promițători 30 de pianiști sub 30 de ani, având o spectaculoasă carieră internațională și  fiind excelent primită de public și presă, în cele mai celebre săli de concert din lume, de la Royal Albert Hall din Londra, la Concertgebouw din Amsterdam sau Carnegie Hall din New York. După studii muzicale la Iași, a absolvit Royal Northern College of Music din Manchester și Guildhall School of Music and Drama din Londra. A colaborat cu orchestre de prim rang ca London Philharmonic Orchestra, Tampere Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Hallé Orchestra, Stavanger Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, Sichuan Symphony Orchestra și European Union Youth Orchestra și a realizat înregistrări pentru casele de discuri Champs Hill Records, Signum Classics și NMC Records.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…