Acasă Economie China reia zborurile între Beijing și Phenian

China reia zborurile între Beijing și Phenian

Compania de transport aerian Air China va relua miercuri zborurile regulate între Beijing și Phenian, a declarat un oficial al companiei, deoarece relațiile diplomatice se îmbunătățesc între China și Coreea de Nord.

În noiembrie, China a suspendat pe termen nelimitat zborurile între cele două capitale, citând cererea săracă. Suspendarea a venit într-o perioadă în care legăturile au fost diminuate de programul de arme nucleare al Phenianului și de sprijinul acordat de Beijing sancțiunilor dure ale ONU față de Coreea de Nord.

Un oficial al companiei Air China a declarat astăzi pentru Reuters va relua zborurile, spunând că acest lucru se datorează „motivelor pieței”. El a refuzat să dea detalii suplimentare.

Compania aeriană permite acum călătorilor să rezerve bilete pentru traseul CA121 de la Beijing la Phenian, care zboară luni, miercuri și vineri, arată site-ul său web.

Mass-media de stat a declarat că zborurile Air China către Phenian au început în 2008, dar au fost deseori anulate din cauza unor probleme nespecificate.

Relațiile dintre cele două țări s-au încălzit în ultima vreme, președintele chinez Xi Jinping și liderul nord-coreean, Kim Jong Un, s-au întâlnit de două ori în China, în luna din martie. Coreea de Nord se pregătește, în același timp, pentru un summit cu președintele SUA, Donald Trump, la Singapore, pe 12 iunie.

Luna trecută, în timpul dezghețării diplomatice, doi oficiali de la compania Air Koryo din Coreea de Nord au declarat pentru Reuters că Ait Koryo intenționează să lanseze zboruri charter între Phenian si Chengdu, în sud-vestul Chinei.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…