Acasă Extern China va surclasa economia SUA în 20…

China va surclasa economia SUA în 20…

Centrul pentru Economie și Cercetare pentru Afaceri, un think tank din Londra,  a publicat un raport care susține că, China se va situa în vârful economiei mondiale în 2032, surclasând Statele Unite.

Conform raportului, primele zece economii ale lumii, în 20132, vor fi China, urmată de SUA, India, Japonia, Germania, Brazilia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Franța și Indonezia.

Creșterea economică sănătoasă a Chinei a atras atenția lumii începând cu anul 2007. „China și-a menținut rezistența la creștere și a câștigat un ritm de reformă”, a declarat John Litwack, economist principal al Chinei la Banca Mondială, referindu-se la creșterea produsului intern brut cu 6,8% .”Autoritățile au întreprins o serie de politici economice și de reglementare menite să reducă dezechilibrele macroeconomice și să limiteze riscurile financiare fără un impact notabil asupra creșterii”, a spus Litwak.

Institutul pentru Populație și Economie a Muncii al Academiei Chineze de Științe Sociale (CASS) a constatat, de asemenea, că „noua” economie chineză – companii și servicii bazate pe internet, a crescut cu o medie

China a anunțat o creșterea PIB-ului său în trimestrul III 2017, de 6,8%

Creșterea economică chineză a încetinit pentru a contracara excesele care par să contribuie la o creștere economică rapidă: poluarea, datoria populației și inegalitatea veniturilor. Cu toate acestea, China are o creștere dublă față de PIB-ul american în anul 2017, de 3,2%.

Deja, China are un PIB real mai mare decât SUA, dar SUA își păstrează un avantaj confortabil de 7,4 miliarde dolari în PIB-ul nominal. Însă, economia chineză crește cu mare viteză și este doar o chestiune de timp până va depăși SUA.

Între timp, se așteaptă ca India să depășească Franța și fostul său proprietar colonial Marea Britanie la PIB-ul nominal, în 2018. Până în 2027, India va depăși, de asemenea, Germania și Japonia pentru a deveni a treia economie din lume.

Alți nou-veniți în top 10 vor includ Coreea de Sud (clasat pe locul 11) și Indonezia (locul 16). Japonia va scădea de la poziția a treia la poziția a patra.

Statele care vor ieși din top 10, vor fi  Canada și Italia, în timp ce Brazilia se așteaptă să urce de pe locul opt pe locul șase.

Puterile asiatice continuă să-și industrializeze și să-și dezvolte economiile, în același timp făcând uz de populația mare pe care o au. Cele trei mari economii europene, Franța, Germania și Marea Britanie, se așteaptă să rămână în a doua jumătate a jumătate a clasamentului.

La începutul lunii decembrie, președintele american Donald Trump a adoptat Legea privind reducerea impozitelor și locurile de muncă (TCJA), o legislație de referință care a fost menționată drept cea mai mare reformă fiscală din SUA în ultimii 30 de ani. Prin adoptarea noii legislații este de așteptat să se înregistreze o creștere majoră a deficitului american, dar și o creștere mai accentuată a PIB în următorii 10 ani.

 

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…