Acasă Extern Coreea de Sud vrea ca trupele SUA să rămână în regiune

Coreea de Sud vrea ca trupele SUA să rămână în regiune

Seulul a anuţat miercuri că problema privind staţionarea trupelor americane pe teritoriul său nu depinde de niciun viitor tratat pe care îl va semna cu Coreea de Nord, informează Reuters.

„Trupele americane din Coreea de Sud reprezintă o problemă ce priveşte alianţa între Statele Unite şi noi. Nu are nicio legătură cu semnarea tratatelor de pace”, a declarat Kim Eui-kyeom, un purtător de cuvânt al preşedintelui Moon Jae-in.

Consilierul prezidenţial Moon Chung-in consideră că prezenţa trupelor SUA pe teritoriul coreean este greu de justificat, în cazul în care cele două Coreei vor semna un tratat de pace.

Cu toate acestea, Seulul consideră că trupele trebuie să rămână în Coreea de Sud deoarece joacă un rol important de mediatar în contextul conflictelor militare, precum cele din China şi Japonia.

Statele Unite deţin aproximativ 28.500 de militari în Coreea de Sud încă din perioada războiului coreean, încheiat în anul 1953.

Phenianul a anunţat săptămână trecută că suspendă testele nucleare şi cu rachete balistice intercontinentale, precizând că va desfiinţa singurul poligon de teste nucleare din Coreea de Nord, aflat la Punggye-ri.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…