Acasă Extern În Coreea de Nord au fost detectate noi activităţi nucleare

În Coreea de Nord au fost detectate noi activităţi nucleare

La o staţie de rachete balistice intercontinentale nord-coreene au fost detectate noi activităţi, a anunţat joi presa sud-coreeană, în timp ce preşedintele american Donald Trump a declarat că ar fi foarte dezamăgit dacă Phenianul va reconstrui uzina nucleară, relatează Reuters.

Mişcarea vehiculelor de marfă a fost observată recent în jurul unei fabrici din zona Sanumdong în Phenian, care a produs primele rachete balistice intercontinentale din Coreea de Nord (ICBM) capabile să ajungă în Statele Unite, au transmis publicaţiile JoongAng Ilbo şi Donga Ilbo din Coreea de Sud, citând parlamentari care au fost informaţi de Serviciul Naţional de Intelligence.

Şeful spionajului din Coreea de Sud, Suh Hoon le-a spus parlamentarilor că practic a văzut activitatea nucleară, potrivit JoongAng Ilbo.

Suh a adăugat că statul nord-coreean a continuat să îşi exploateze instalaţia de îmbogăţire a uraniului la principalul complex nuclear Yongbyon, după un prim summit între Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un din Singapore în iunie anul trecut.

Informaţiile au venit după ce un al doilea summit între Trump şi Kim a avut loc săptămâna trecută în capitala Vietnamului Hanoi, în legătură cu diferenţele cu privire la măsura în care Coreea de Nord era dispusă să-şi limiteze programul nuclear şi gradul de disponibilitate a SUA de a limita sancţiunile.

Fabrica Sanumdong a produs două instalaţii ICBM Hwasong-15, rachete cu cea mai mare rază de acţiune din Coreea de Nord, care pot zbura peste 13.000 km. După testarea unui nou Hwasong-15 la sfârşitul anului 2017, ţara a declarat finalizarea „forţelor sale nucleare de stat”, înainte de negocierile cu Coreea de Sud şi Statele Unite de anul trecut.

„Aş fi foarte dezamăgit dacă s-ar întâmpla acest lucru”, a declarat Trump, când a fost întrebat dacă Coreea de Nord şi-a încălcat promisiunea.

„E prea devreme pentru a vedea. … Este un raport foarte timpuriu. Noi suntem cei care l-au scos. Dar aş fi foarte, foarte dezamăgit de preşedintele Kim şi nu cred că voi fi, dar vom vedea ce se întâmplă. Vom arunca o privire. În cele din urmă se va rezolva”, a adăugat .

„Avem o problemă foarte urâtă acolo. Trebuie să rezolvăm problema”, a spus președintele Donald Trump, adăugând că „Relaţia este bună”.

Imaginile de la Planet Labs Inc. analizate de Centrul pentru Studii de Neproliferare de la Institutul de Studii Internaţionale Middlebury din California au prezentat o activitate la Sohae în perioada 23 februarie până miercuri.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…