Acasă Extern Discuțiile Trump – Merkel

Discuțiile Trump – Merkel

Oamenii de de afaceri germani și-au exprimat sâmbătă dezamăgirea cu privire la rezultatul discuțiilor dintre cancelarul Angela Merkel și președintele american Donald Trump, spunând că se tem că SUA va impune tarife la la importurile de oțel și aluminiu.

În luna martie, Statele Unite au impus tarife de import de 25% pentru oțel și 10% pentru aluminiu, dar a oferit o scutire temporară până la 1 mai pentru Uniunea Europeană.

Președintele Donald Trump va decide atunci dacă excepția va fi permanentă.

„Regret faptul că vizita cancelarului Merkel la Washington nu a dat naștere unor progrese palpabile asupra chestiunilor controversate dintre Germania și Statele Unite”, a declarat Dieter Kempf, președintele organismului industriei BDI.

„Tarifele amenințî rămân o povară majoră pentru relațiile transatlantice”, a adăugat Kempf.

În cadrul întâlnirii care a avut loc vineri la Casa Albă, Angela Merkel și Donald Trump au avut abordări diferite în ceea ce privește comerțul și NATO, deși au încercat să arate că au o foare bună relație de prietenie.

În cadrul unei conferințe de presă comune, președintele Trump și-a arătat nemulțumirea față de deficitul comercial al SUA cu UE. Cancelarul Merkel a spus că orice decizie privind posibilitatea de a scuti permanent de tarife Blocul comunitar deste în mâna președintelui Trump.

Președintele francez Emmanuel Macron a făcut, de asemenea, presiuni asupra președintelui Donald Trump asupra tarifelor de import ale SUA, în timpul unei vizite de stat de trei zile în aceeași săptămână cu scurta vizită a Angelei Merkel. Nici unul dintre lideri nu pare să fi făcut progrese în a-l convinge Trump să facă excepțiile permanente.

„Din păcate, nu pare că UE va fi scutită de tarifele de import ale SUA”, a declarat Volker Treier de la Camera germană de Comerț.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…