Acasă Prospective Alegerile europene 2019: ultimele sondaje de la țară la țară

Alegerile europene 2019: ultimele sondaje de la țară la țară

Cetățenii UE vor alege un nou Parlament European între 23 și 26 mai. Alegătorii din cele 28 de state membre ale blocului votează pentru partidele lor naționale, ai căror eurodeputați formează grupuri pan-europene pe linii ideologice dure pentru a lucra împreună în parlament, relatează financiar Times.

Odată cu votarea în curs, sondajele sugerează că partidul poporului european de centru-dreapta și socialiștii și democrații de centru-stânga sunt probabil să rămână cele mai mari grupuri din parlament, dar probabil că își vor pierde majoritatea combinată pentru prima dată.

Partidele euroceptice și anti-imigrație, împărțite în prezent între trei grupuri, arată că vor avea cele mai mari câștiguri. Unele dintre aceste partide intenționează să formeze un nou grup, Alianța Europeană a Popoarelor și Națiunilor, după alegeri.

Marea Britanie va participa la alegeri și va alege 73 din cele 751 de locuri ale parlamentului ca în legislatura 2014-2019. Când Marea Britanie părăsește blocul, numărul de locuri din parlament va scădea de la 751 la 705, 27 din cele 73 de locuri ale Regatului Unit fiind realocate în alte țări.

Proiecția FT este actualizată continuu pe baza sondajelor din toată Europa. Datele privind scrutinul sunt obținute de la electii europeni și din alte surse. În săptămâna trecută, au existat 32 de sondaje noi în Croația, Cipru, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia și Regatul Unit.

Disponibilitatea votării pentru intențiile de vot ale Parlamentului European variază în toată Europa. În țările în care aceste date nu sunt disponibile, sondajele privind intențiile de vot pentru alegerile generale, deși un indicator mai puțin precis, pot fi folosite pentru a ajuta la prezicerea rezultatului la alegerile europene.

Pe măsură ce datele devin disponibile în fiecare țară, intențiile de vot ale Parlamentului European vor fi utilizate ca parte a proiecției FT.

Sursă: https://ig.ft.com/european-parliament-election-polls/

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Prospective
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…