Acasă Diverse Gala Echo Music Awards anulată pentru antisemitism

Gala Echo Music Awards anulată pentru antisemitism

Gala de decernare a principalelor premii muzicale din Germania, Echo Music Awards, nu va mai avea loc în anii următori, au anunţat miercuri organizatorii acestui eveniment anual, în urma polemicilor declanşate de atribuirea unui trofeu unor rapperi care au fost acuzaţi că au lansat cântece cu versuri antisemite, informează AFP.

„Nu vor mai exista premiile Echo. Nu dorim ca acest premiu muzical să poată fi considerat o platformă pentru antisemitism, un dispreţ faţă de femei, o promovare a homofobiei şi o banalizare a violenţei”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Federale Germane pentru Industria Muzicală, organizatoarea galei Echo Music Awards.

Rapperii Kollegah şi Farid Bang au câştigat un premiu Echo la începutul acestei luni pentru albumul lor intitulat „Jung, brutal, gutaussehend 3″ (Tânăr, brutal şi arătos 3”). Albumul menţionat, care s-a vândut în Germania în peste 200.000 de copii, include un cântec, „0815”, ce conţine versul „muşchii mei sunt mai bine definiţi decât cei ai unui prizonier de la Auschwitz„, declanşând un val de proteste într-o ţară care este încă „bântuită” de crimele naziste.

După succesul celor doi rapperi la gala Echo Music Awards 2018, ce a avut loc pe 12 aprilie, mai mulţi muzicieni de renume, germani şi de alte naţionalităţi, inclusiv celebrul dirijor Daniel Barenboim şi influentul rocker german Marius Mueller-Westernhagen, au decis să returneze organizatorilor, în semn de protest, premiile Echo pe care le-au câştigat de-a lungul anilor.

Mai mulţi sponsori au anunţat în mod public că nu vor mai sprijini acest eveniment muzical.

„Brandul Echo a fost afectat atât de grav, încât este nevoie de un start complet nou”, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Federale Germane pentru Industria Muzicală, care au precizat că au în vedere înfiinţarea unui alt premiu muzical în Germania, care va avea un nume nou.

Echo Music Awards este cea mai renumită gală de decernare a unor premii muzicale organizată în Germania. În cadrul evenimentului sunt atribuite trofee în genuri muzicale diverse, de la muzică clasică la pop şi jazz.

Premiile sunt atribuite pe baza succesului comercial al albumelor şi single-urilor lansate.

Scandalul din jurul Echo Music Awards a intervenit în contextul unor temeri tot mai pronunţate referitoare la reapariţia antisemitismului în Germania.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat emoţionată de această situaţie, de mai multe ori în ultimele luni, cel mai recent duminică, într-un interviu acordat unui post de televiziune din Israel.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…