Acasă Extern Germania: Reducerea mandatului de cancelar

Germania: Reducerea mandatului de cancelar

Thomas Oppermann, vicepreședintele parlamentului german a propus reducerea mandatului cancelarului țării, exprimându-și speranța că Angela Merkel va găsi momentul potrivit pentru plecarea ei din funcție în timpul mandatului actual.

Vicepreședintele Thomas Oppermann a propus reducerea mandatului cancelarului țării la opt sau 10 ani consecutivi, a informat astăzi presa locală.

„Sunt în favoarea limitării mandatului cancelarului la opt sau zece ani, în conformitate cu principiile democratice”, a declarat Opperman, citat de ziarul Welt.

În același timp, Opperman a adăugat că mandatul cancelarului ar putea fi prelungit de la patru la cinci ani.

„Îmi doresc ca Angela Merkel să găsesc momentul potrivit pentru a pleca din funcție în timpul acestui mandat”, a adăugat Opperman.

Cancelarul german Angela Merkel deține această funcție de 12 ani. Ea a fost prima dată aleasă pe 22 noiembrie 2005, ceea ce a făcut-o prima femeie care a preluat funcția de cancelar federal din istoria țării. Merkel a fost apoi realeasă în 2009 și 2013.

Un sondaj recent a arătat că 40% dintre germani ar dori ca Angela Merkel să rămână cancelar dacă vor avea loc noi alegeri, în timp ce un procent mai mare consideră că ar trebui să demisioneze în cazul în care vor avea loc noi alegeri ca urmare a eșuării formării noului guvern.

Cancelarul german Angela Merkel s-a angajat duminică în discuții cu social-democrații din centru-stânga (SPD) pentru formarea unui nou guvern, în încercarea de a depăși impasul după mai mult de trei luni de la alegerile electorale.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…