Acasă Intern Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi / PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi / PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură

Guvernul Orban şi-a angajat, astăzi, răspunderea în faţa Parlamentului asupra proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi. PSD a anunţat că va depune o moţiune de cenzură.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, i-a solicitat, miercuri, premierului Ludovic Orban să retragă proiectul de asumare privind alegerea primarilor în două tururi. Liderul PSD susţine că „dacă Orban nu ar fi un laş, ar recunoaşte că asumările sunt  abuzuri la democraţie şi şi-ar da demisia”.

„CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituţională şi antidemocratică. Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale! Dacă Orban nu ar fi laş, ar recunoaşte că practica asumărilor este un abuz la democraţiei şi-ar da demisia!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

După asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului pe proiectul de lege, partidele politice au trei zile la dispoziţie pentru a depune moţiune de cenzură. Dacă moţiunea de cenzură nu este depusă sau este respinsă, atunci legea intră în vigoare.

PSD a anunţat deja că o să depună o moţiune de cenzură pentru demiterea Cabinetului Orban.

Marți, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat în parlament că „Dacă mâine e asumarea, presupun că joi vom depune moţiune”.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…