Acasă Diverse Închisorile private din SUA

Închisorile private din SUA

Politicile dure privind imigrația ilegală promovate de Donald Trump au dat speranțe pentru profituri mari operatorilor privați de penitenciare din SUA.

Administrația Obama a elaborat planuri de eliminare treptată a externalizării pedepselor, ceea ce era în avantajul companiilor de penitenciare.

Acțiunile a două mari companii din domeniu Geo și CoreCivic au crescut după ce Trump a câștigat președinția țării, parțial datorită așteptărilor că  centrele de detenție s-ar umple datorită unei creșteri anticipate a arestărilor de-a lungul frontierei mexicane.

Companiile GEO și CoreCivic alcătuiesc două treimi din totalul afacerilor închisorilor private din S.U.A., în valoare de 5,3 miliarde USD pe an, potrivit firmei de cercetare IBISWorld.

Cu toate acestea, contractele potențiale de stat menite să le sporească câștigurile companiilor din penitenciare se lasă așteptate.

Președintele Trump a abandonat politicile Administrație Obama de eliminare a externaizării pedepselor, iar politicile privind imigrația ilegală au redus numărul celor care doreau să intre ilegal în SUA.

Astfel, cei doi operatori Geo Group Inc (GEO.N) si CoreCivic Inc (CXW.N)  a rămas cu veniturile diminuate urmând să câștige doar contracte din statele care se lupta cu suprapopularea închisorilor, cum sunt Kansas si Oklahoma.

Cele două companii dețin proprietăți valoroase. Ele funcționează ca trusturi de investiții imobiliare în închisori (REIT) și obțin contracte federale pe termen lung cu garanții minime de venit.

Propunerile Administrației Trump de a consolida Agenția americană pentru Imigrație și punere în aplicare a Ordinelor Vamale (ICE) le-ar putea ajuta în viitor, deși nu este încă clar care va fi câștigul. .

Agenția pentru Imigrației a declarat că în locurile de detenție costul mediu pe pat este de 129 dolari pe zi.

ICE a cerut Congresului fonduri de 1,2 miliarde de dolari, dar cea mai recentă propunere de buget a oferit 700 milioane dolari, potrivit companiei Geo, iar finanțarea din 2018 rămâne neclară.

Atât numărul celor aflați în penitenciarele din S.U.A., cel mai mare din lume, cât și folosirea închisorilor private sunt subiect de dezbatere politică.

Propunerea făcută în cadrul Departamentului pentru Penitenciare din Kansas, pentru ca firma CoreCivic să construiască o nouă închisoare pe care să o administreze statul, ar face compania mai degrabă proprietar decât un operator de închisori.

Firma Hymowitz a estimat că, CoreCivic, care are aproximativ 15.000 de paturi goale, ar putea să sporească cu o cincime fondurile sale din operațiuni (FFO) pe acțiune dacă ar putea să umple doar un sfert din acestea. CoreCivic a declarat în noiembrie că ar putea adăuga 1 dolar la câștiguri pe acțiune (FFO) în cazul în care își poate deschide cele opt închisori și poate crește numărul de deținuți în unități parțial libere.

Geo a declarat, în octombrie, că umplerea celor 7.000 de paturi goale ar putea mări veniturile anuale, înainte de dobândă, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA), cu o valoare cuprinsă între 50 și 60 de milioane de dolari, reprezentând o creștere de aproximativ 11-13 procente până la 2018.

Buffalo Funds Cuellar are o ținta de preț de 45 de dolari pe termen lung pentru CoreCivic, ultima tranzacție a fost de 22 de dolari. În timp ce va avea nevoie de noi afaceri pentru a ajunge acolo, Cuellar spune că își poate permite să fie răbdător, având în vedere dividendele.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…