Acasă Extern Iranul anunţă că va continua să dezvolte programul balistic

Iranul anunţă că va continua să dezvolte programul balistic

Teheranul va continua să-şi dezvolte programul balistic, în pofida presiunilor exercitate de statele occidentale, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Armatei iraniene, a relatat Reuters.

”Programul balistic al Iranului va continua să se dezvolte, iar puterile străine nu au niciun drept să intervină”, a declarat Masoud Jazayeri, purtătorul de cuvânt al Armatei iraniene, citat de agenţiai Tasnim.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al armatei iraniene au fost făcute în contextul în care ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, efectuează o vizită la Teheran. Acesta a avertizat că Teheranul trebuie să rezolve preocupările legate de programul său balistic, în caz contrar Iranul riscă noi sancţiuni economice.

”Rachetele balistice ale Iranului pot parcurge mii de kilometri, iar acest aspect nu este în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi depăşesc nevoile de securitate ale Iranului. Dacă această problemă nu va fi rezolvată, Iranul riscă noi sancţiuni”, a declarat Le Drian.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…