Acasă Extern Kremlinul nu are informații despre mercenari ruși în Siria

Kremlinul nu are informații despre mercenari ruși în Siria

Kremlinul nu dispune de informaţii privind mercenari ruşi ucişi în Siria, a declarat marţi purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov.

Declaraţia Moscovei intervine după relatările din presa internațională cu privire la mercenari ruşi ucişi, luna aceasta, de forţele coaliţiei antijihadiste conduse de SUA în confruntarea cu forţele proguvernamentale siriene din provincia Deir al-Zor în Siria.

‘În multe ţări ale lumii se află un număr semnificativ de compatrioţi ai noştri’, a spus Peskov, recomandând presei să se adreseze pe acest subiect Ministerului rus al Apărării.

În 7 februarie, coaliţia internaţională antijihadistă a efectuat atacuri aeriene ‘în legitimă apărare’ asupra unor forţe loiale regimului Assad în care au fost ucişi peste 100 de membri ai forţelor pro-regim, conform AFP.

Loviturile au fost lansate după ce forţele proguvernamentale siriene „au declanşat un atac neprovocat” asupra unuia dintre cartierele generale ale Forţelor Democratice Siriene (FDS, sprijinite de Washington).

În urma acestui raid, şi-au pierdut viaţa şi câţiva mercenari ruşi, fapt confirmat de rudele lor. Se presupune că aceştia luptau de partea forţelor pro-regim ca mercenari ai unei companii militare private „Wagner” , a scris portalul rusesc de ştiri Meduza. Această companie de mercenari fiind implicată şi în conflictul din Donbas (estul Ucrainei), potrivit aceleiași surse.

Ministerul Apărării rus neagă că printre cei ucişi în respectivul raid se numără şi cetăţeni ruşi, conform portalului menţionat. Relatările din media rusă, informează că cel puţin cinci cetăţeni ruşi ar figura printre cei 100 de morţi în raidul aerian de la Deir al-Zo

 

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…