Acasă Extern Marea Britanie aproape de finalizarea tratatului Brexit

Marea Britanie aproape de finalizarea tratatului Brexit

Marea Britanie este foarte aproape de a aproba detaliile pentru tratatul  de părăsire a blocului comunitar pe care urmează să fie încheiat cu Uniunea Europeană, a declarat, luni, ministrul adjunct pentru Brexit, Robin Walker.

Marea Britanie a declarat că va adopta reglementările UE pentru o perioadă limitată de timp după ce va părăsi Uniunea Europeană în martie 2019 și speră că detaliile acestei tranziții sau perioadei de implementare vor fi finalizate la summit-ul cu Uniunea Europeană 22-24 martie.

„Recunoaștem cât de importantă este asigurarea înțelegerii în perioada de implementare a tranziției. Vreau să subliniez faptul că suntem foarte aproape de o înțelegere în acest moment „, a declarat Robin Walker, a relatat Reuters.

Marea Britanie spune că perioada de implementare a tranziției va oferi certitudinea întreprinderilor.

Un purtător de cuvânt al premierului Theresa May a declarat anterior că Marea Britanie este încă încrezătoare că ar putea ajunge la un acord cu UE privind perioada de tranziție post-Brexit.

Marea Britanie a declarat că se așteaptă ca perioada de tranziție să dureze aproximativ doi ani de la data plecării sale, deși Uniunea Europeană a spus că ar trebui să se încheie mai devreme de 31 decembrie 2020.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…