Acasă Extern Merkel este criticată de opoziție pentru expulzări

Merkel este criticată de opoziție pentru expulzări

Opoziția de extrema dreaptă din Parlamentul Germaniei critică deciziei Angelei Merkel de a expulza diplomați ruși, susținând că acest lucru afectează Germania, relatează Reuters.

Berlin a declarat luni că a expulzat patru diplomați ruși, în cadrul celor 100 de expulzări din partea SUA și țărilor europene.

„Germania nu are nimic de câștigat dacă se lasă atrasă într-un nou război rece și va bloca cu intenție canalele diplomatice”, a declarat Alexander Gauland, co-lider al AfD, cel mai mare partid de opoziție, conform sursei citate.

A existat un consens larg între conservatorii lui Merkel și partenerii social-democrați pentru a sprijini Marea Britanie în a-și asuma o poziție fermă împotriva Moscovei în cazul Skripal, iar cancelarul Merkel a invitat în mod repetat Rusia să coopereze la anchetă.

Dar, Alexander Gauland a spus că guvernul german, condus de un fals sentiment de solidaritate, și-a bazat acțiunile doar pe suspiciuni.

„Acuzațiile guvernului britanic sunt nedovedite”, a afirmat el într-o declarație marți, adăugând că nu este adecvat ca Germania să ia astfel de măsuri serioase fără o bază factuală.

„Ministrul de externe Heiko Maas, spre deosebire de alte state ale UE, nu a arătat o coloană vertebrală față de ipotezele britanice și a acționat împotriva intereselor germane”, a spus el.

AfD, care a intrat în parlament după ce a câștigat aproape 13% din voturi în alegerile din 24 septembrie, susținut de electoratul anti-imigrare.

Partidul a făcut campanie pentru a pune capăt sancțiunilor impuse Rusiei de Germania și alte țări occidentale asupra rolului Moscovei în criza din Ucraina și declară că dorește să îmbunătățească relațiile cu Rusia.

În timp ce Maas, membru al SPD, a spus că sprijină expulzările, unii membri din partidul său sunt mai precauți.

Matthias Platzeck, fostul lider al SPD și șef al Forumului germano-rus, a declarat că vrea să vadă dovada împotriva Rusiei.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…