Acasă Extern Olanda: FVD (eurosceptic) ar putea câștiga scrutinul electoral

Olanda: FVD (eurosceptic) ar putea câștiga scrutinul electoral

Coaliţia de guvernare de centru-dreapta din Olanda, condusă de premierul Mark Rutte, ar putea pierde majoritatea în Senat după alegerile regionale de miercuri, în timp ce formaţiunea populistă şi eurosceptică Forumul pentru Democraţie (FVD) este în ascensiune, potrivit rezultatelor parţiale.

Urmând exemplul preşedintelui american Donald Trump, liderul formaţiunii eurosceptice, Thierry Baudet, se opune imigraţiei şi a enunţat principiul naţionalist „Olanda Prima”.

Mai mult, Baudet a afirmat că atacul armat de la Utrecht, comis luni de un bărbat turc, este rezultatul politicilor guvernamentale în ceea ce priveşte imigraţia. Mai multe partide olandeze şi-au suspendat campaniile electorale în urma incidentului armat, soldat cu trei morţi, informează postul Euronews.

Forumul pentru Democraţie (FVD) şi Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD, centru-dreapta), formaţiunea premierului Rutte, ar urma să obţină acelaşi număr de mandate în Senat, potrivit rezultatelor parţiale.

Comisia electorală olandeză urmează să anunţe rezultatele finale pe data de 25 martie.

Senatul olandez are rolul de a evalua măsurile adoptate de Camera Reprezentanţilor, camera inferioară a Legislativului de la Haga.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…