Acasă Diverse Oxfam a „lezat grav demnitatea poporului haitian”

Oxfam a „lezat grav demnitatea poporului haitian”

Activitatea filialei Oxfam International din Marea Britanie a fost suspendată de autorităţile din Haiti joi, pe termen de două luni, după dezvăluirile privind abuzurile unor angajaţi, informează AFP.

Oxfam este o organizație neguvernamentală care defășoară activități caritabile în Haiti din 1978 şi a trimis ajutoare după cutremurul devastator din 2010.

Membri ai personalului Oxfam au recurs la serviciile unor prostituate şi, potrivit autorităţilor de la Port-au-Prince, „au lezat grav demnitatea poporului haitian”.

Autoritățile din Haiti a arătat joi că suspendarea este justificată de omisinea gravă de a informa autorităţile la momentul comiterii faptelor: exploatare şi abuzuri sexuale, inclusiv cu participarea unor minori.

Un reprezentant al Oxfam a recunoscut că a plătit prostituate din Haiti, iar alţi membri ai organizaţiei sunt acuzaţi de hărţuire sexuală şi intimidare. Un martor a declarat că a fost ameninţat fizic, iar o tânără a relatat ziarului britanic Times că a avut o relaţie cu fostul director din Haiti al Oxfam, Roland Van Hauwermeiren, când ea avea 16 ani, iar el 61.

Directorul filialei Oxfam din Haiti, Roland Van Hauwermeiren, un oficial  Oxfam, citat de presa belgiană, a susţinut că nu este vinovat de organizarea de orgii cu prostituate tinere şi că a avut relaţii sexuale cu o femeie onorabilă, de vârstă matură, pe care nu a plătit-o în acest scop.

Pantru angajați ai Oxfam au fost concediați pentru abateri grave  în urma unei investigații interne, iar directorul Roland Van Hauwermeiren alături de CEO Penny Lawrence și un alt angajat au demisionat.

Premierul britanic Theresa May a descris comportamentul unor angajați ai Oxfam drept „oribil”.

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…