Acasă Diverse Papa: „Am fost o parte din această problemă”

Papa: „Am fost o parte din această problemă”

Papa Francis a spus victimelor chiliene abuzate sexual: „am fost parte a problemei” și mi-am cerut scuze pentru respingerea acuzațiilor și acoperirea episcopilor catolici, a declarat miercuri una dintre victime, relatează Reuters.

La o conferință de presă emoțională, după patru zile de întâlniri private cu papa, trei bărbați care au fost victime ale celui mai cunoscut pedofil din Chile l-au îndemnat pe Papa Francis să ia măsuri împotriva câtorva episcopi chilieni.

„Aproape 10 ani am fost tratați ca dușmani pentru că luptăm împotriva abuzului sexual și a acoperii acestora de către Biserică”, a declarat Juan Carlos Cruz, James Hamilton și Jose Andres Murillo, într-o declarație comună dată presei.

Trei victime ale abuzurilor sexuale comise de clericii din Chile, Juan Carlos Cruz, James Hamilton și Jose Andres Murillo participă la o conferință de presă la Roma, Italia, 2 mai 2018.

Cei trei bărbați, care au fost oaspeți ai Papei la reședința sa, au spus că, în timpul lungilor conversații, Papa Francis a fost atent, receptiv și foarte empatic.

„Niciodată n-am văzut pe cineva atât de controversat … Am simțit că suferă, ceea ce pentru mine era foarte solemn. Nu se întâmplă des ca papa să spună că îi pare rău pentru tine și îți cer scuze pentru ceva „, a spus Cruz ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor.

„El (papa) a spus:” Am fost parte din această problemă, am făcut asta și îmi cer scuze „, a spus Cruz. „Cred că era sincer”.

Luna trecută, într-o întorsătură dramatică, Papa Francis a spus într-o scrisoare adresată episcopilor chilieni că a făcut „greșeli grave” în tratarea crizei privind abuzul sexual de acolo, spunând că i-a fost rușine pentru ceea ce s-a întâmplat.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…