Acasă Extern Paradă militară în Coreea de Nord

Paradă militară în Coreea de Nord

Marșul s-a desfășurat după discursul lui Kim Jong Un la parada de Ziua Armatei din Coreea de Nord.

Parada a avut loc în piața Kim Il Sung din capitala Phenian.

Kim Jong-un a venit la paradă într-o limuzină  însoțit de soție, Ri Sol JU.

Kim a declarat că parada militară arăta lumii modul în care Coreea de Nord „s-a dezvoltat într-o putere militară de clasă mondială”.

„Atâta timp cât imperialismul este prezent pe Pământ și politica ostilă a SUA împotriva Coreei de Nord continuă, misiunea Armatei Populare Coreene este sabia puternică care protejează țara și oamenii, iar pacea nu se poate schimba niciodată”, a spus liderul nord-coreean , a spus Kim.

După discursul lui Kim a urmat o prezentare a ultimelor rachete balistice din gama intercontinentală din Coreea de Nord (ICBM),aduse în fruntea lansatoarelor mobile. Cu toate acestea, rachetele s-ar putea să nu fie viabile de teama unui accident.

„Aceasta este o paradă militară mult mai întemeiată, în sensul că acestea sunt sisteme reale pe care le-au testat efectiv”, a declarat Dave Schmerler, cercetător asociat la Centrul pentru Studii de Neproliferare al Institutului Middlebury pentru Studii Internaționale.

Un oficial din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud a declarat pentru CNN că, comparativ cu anul trecut, conținutul și amploarea paradei „par să fi fost reduse”.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a relatat că în piața Kim Il Sung s-au adunat circa 50.000 de persoane pentru a viziona evenimentul, inclusiv 13.000 de soldați.

Parada a început la ora 10:00 ora Phenianulu.  În același timp, sute de nord-coreeni care se află în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de Iarnă au participat la o ceremonia de deschidere de la Pyeongchang.

Presa internațională nu a fost invitată în Coreea de Nord pentru a vedea parada, dar mass-media de stat nord-coreeană a difuzat evenimentul.

5/5 - (19 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…