Acasă Extern Misiune ISTORICĂ: O navă militară fără echipaj a parcurs 4.200 de km

Misiune ISTORICĂ: O navă militară fără echipaj a parcurs 4.200 de km

USS Sea Hunter este o navă autonomă, fără echipaj uman, care a făcut recent istorie. Nava a mers din San Diego la Pearl Harbor, în Hawaii, şi s-a întors fără să aibă oameni la bord, transmite Military.com. Distanţa dintre cele două porturi este de 4.200 de km.

Principalul scop al navei este detectarea şi distrugerea submarinelor inamice. Acesta este un proiect dezvoltat de DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agenţia americană care se ocupă cu dezvoltarea de noi tehnologii militare.

Computerele de la bord sunt cele care controlează total nava şi iau decizii. Din fericire, acestea sunt supervizate tot timpul de la distanţă de oameni. După ce va încheia perioada de teste, USS Sea Hunter va intra în serviciul activ al US Navy.

Pe timpul călătoriei spre şi dinspre Pearl Harbor, nava a fost escortată de un alt vas. Din când în când, tehnicieni au urcat la bord pentru scurt timp pentru e verifica sistemele de pe USS Sea Hunter.

Astfel de ambarcaţiuni nu vor înlocui complet navele cu echipaj, potrivit reprezentanţilor marinei americane, ci vor prelua o parte din sarcini şi le vor permite oamenilor de pe vasele mai mari să se concentreze pe misiuni mai complexe.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…