Acasă Extern Un fost militar a recunoscut că l-a ASASINAT pe jurnalistul Jan Kuciak și pe logodnica sa

Un fost militar a recunoscut că l-a ASASINAT pe jurnalistul Jan Kuciak și pe logodnica sa

Un fost militar slovac a mărturisit în faţa instanţei că este vinovat de uciderea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, relatează presa slovacă, citată de BBC.

Miroslav Marcek şi alte trei persoane, aflate în custodia poliţiei, au fost acuzaţi de uciderea celor doi. Asasinarea jurnalistului Jan Kuciak a atras atenţia comunităţii internaţionale şi a dus la schimbări politice majore în Slovacia.

Procurorii slovaci l-au acuzat pe omul de afaceri slovac Marian Kocner de plănuirea şi ordonarea uciderii lui Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia.

Pe 25 februarie 2018, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiţi morţi în locuinţa lor din oraşul Velka Maca, după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Înainte de a fi asasinat, Jan Kuciak era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia.

Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată ‘Ndrangheta.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…