Acasă Extern Slovacia: Un an de la asasinarea jurnalistului Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia

Slovacia: Un an de la asasinarea jurnalistului Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia

Zeci de mii de persoane au protestat joi în Slovacia, pentru a marca un an de la asasinarea jurnalistului slovac Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, relatează France 24.

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiţi morţi în locuinţă după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Înainte de a muri, Jan Kuciak era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia.

Investigația jurnalistului Kuciak urma să dezvăluie plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată „Ndrangheta”.

Aproximativ 30.000 de persoane au participat la protestele de joi din Bratislava, au informat organizatorii, în ce alte câteva sute au prostestat în multe alte oraşe şi localităţi din Slovacia.

„Trebuie să curăţăm acest stat mafiot”, a declarat Zlatica Kusnirova, mama logodnicei lui Kuciak.

Preşedintele slovac Andrej Kiska a declarat pentru reporteri că Jan Kuciak „a fost ucis pentru că a încercat să descopere adevărul despre oameni de rang înalt care păreau de neatins”.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…