Acasă Diverse Suspecții eliberați în cazul uciderii jurnalistului

Suspecții eliberați în cazul uciderii jurnalistului

Autoritățile slovace au eliberat cei șapte italieni reținuți în legătură cu uciderea  jurnalistului de investigație Jan Kuciak și prietenei sale, Martina Kusnirova, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al poliției.

Poliția a reținut suspecții joi în cadrul investigației privind uciderea celor doi, care au fost găsiți împușcați în propria casă, în weekend-ul trecut.

„În intervalul de timp legal de 48 de ore cât timp cei șapte suspecți au fost reținuți, poliția a verificat și a căutat fapte necesare unui rechizitoriu. După trecerea celor 48 de ore persoanele au fost eliberate din arest”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Denisa Baloghova.

Uciderea lui Jan Kuciak, ale cărui articole de anchetă s-au axat în primul rând pe legăturile dintre oamenii de afaceri și politicienii slovaci, a fost considerat cel mai bun jurnalist de investigații din țară.

Mii de oameni au participat marți în Bratislava și alte orașe slovace, cerând acțiuni rapide ca răspuns la crima care a șocat țara și a cutremurat guvernul.

Ultimul său articol neterminat a fost publicat postum de către mass-media slovacă și internațională. Unul dintre bărbații menționați în ancheta lui Kuciak, care a investigat potențialul abuz de subvenții europene și alte fraude cu fonduri din Uniunea Europenă, are legătură cu persoane care  au lucrat ulterior la biroul premierului Robert Fico.

În urma acestei oribile crime, partenerii de coaliție a premierului Robert Fico au cerut demisia unor înalți oficiali.

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…