Acasă Intern PNL acuză tergiversarea votării cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu

PNL acuză tergiversarea votării cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu

Liberalii au criticat, marţi, nerespectarea calendarului votat în Biroul Permanent pentru dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat semnat de liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu.

”Grupul PNL solicită o explicaţie cu privire la nerespectarea calendarului votat în Biroul Permanent pentru dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul domnului Călin Popescu Tăriceanu. Această întârziere neregulamentară fără precedent din partea Comisiei Juridice a Senatului este generată cel mai probabil de interese politice PSD-ALDE”, se arată în comunicatul lui Florin Cîţu.

Liberalii cer ca dosarul prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei de plen din data de 20 februarie, iar în cazul în care raportul Comisiei Juridice nu va fi elaborat, situaţia dosarului să fie discutată fără raport de către plenul Senatului.

”Totodată, cerem sancţionarea preşedintelui Comisiei Juridice (Robert Cazanciuc- n.r.), pentru nerespectarea termenelor stabilite chiar în Regulamentul Senatului”, se mai arată în comunicatul PNL.

DNA a solicitat Senatului, la începutul lunii noiembrie 2018, încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…