Acasă Diverse Slovacia: Jurnalist de investigație ucis

Slovacia: Jurnalist de investigație ucis

Un jurnalist de investigație din Slovacia care a publicat numeroase articole despre fraude fiscale în rândul oamenilor de afaceri conectați la partidul de guvernământ a fost împușcat mortal în locuința sa în acest în week-end, informează site-ul de știri Dennik N, citând Ministerul de Interne.

Dennik N a relatat că Jan Kuciak, jurnalist pentru site-ul de știri Aktualne.sk, în vârstă de 27 de ani, a fost ucis împreună cu prietena sa în propria locuință din orașul Velka Maca, la 65 km est de capitala Bratislava.

Ministerul de Interne și poliția nu au fost imediat disponibili pentru comentarii. Poliția urmează să organizeze o conferință de presă în cursul zilei de astăzi.

Ultima investigație publicată de Kuciak pentru Aktualne.sk, pe 9 februarie, se referea la frauda fiscală suspectată legată de un complex de apartamente de lux din Bratislava.

Cazul din jurul complexului de apartamente a determinat anul trecut proteste care au solicitat demisia ministrului de interne Robert Kalinak în legătură cu relațiile sale cu dezvoltatorul imobiliar Ladislav Basternak, care a fost anchetat în legătură cu fraude fiscale.

Economia Slovaciei a înflorit și nivelul de trai a crescut puternic după aderarea țării la Uniunea Europeană în 2004, dar mulți slovaci spun că țara lor încă nu reușește să apere statul de drept, în special în ceea ce privește pedepsirea corupției.

 

5/5 - (32 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…