Acasă Extern Jurnalistă asasinată în Malta

Jurnalistă asasinată în Malta

Un blogger proeminent din Malta, Daphne Caruana Galizia, care acuzase guvernul insulei de corupție, a murit într-un atentat cu bombă, potrivit poliției.

Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a fost ucisă când masina pe care o conducea a explodat când se apropia de locuința sa din Bidnija, lângă Mosta.

Presa locală susține că unul dintre fii ei a auzit explozia și s-au dus la locul atentatului.

Președintele maltez Joseph Muscat, pe care Caruana Galizia l-a acuzat de abateri la începutul acestui an, a denunțat uciderea.

„Eu condamn fără rezerve acest atac barbar asupra unei persoane și asupra libertății de exprimare în țara noastră”, a spus el într-o declarație dată unei televiziuni.

„Toată lumea știe că doamna Caruana Galizia a fost un critic aspru al meu, atât politic cât și personal, așa cum a fost și pentru alții”.

Daphne Caruana Galizia este cea mai cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta. A coordonat ancheta Panama Papers din țara sa.

Este incredibil că o jurnalistă incomodă pentru putere a fost asasinată într-o țară membră a Uniunii Europene. Astfel de asasinate sunt întâlnite din când în când în Rusia sau foste state ale URSS cu conduceri politice autocratice nicidecum în state democratice.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…