Acasă Extern Spania a primit migranții refuzați de Italia și Malta

Spania a primit migranții refuzați de Italia și Malta

O barcă de salvare umanitară care transporta 60 de migranți salvați din Libia a fost acceptată în Spania, ​​miercuri, după ce a fost refuzată de Malta și Italia, în ultimul exemplu al diferendelor europene privind imigrația.

Noul prim-ministru socialist din Spania, Pedro Sanchez, a primit pentru a doua oară într-o lună  migranții care a fost respinți de Italia și de Malta.

Imigrația în Marea Mediterană a scăzut la aproximativ 45.000 de persoane care au ajuns în Europa  acest an, comparativ cu peste un milion în 2015, dar din punct de vedere politic UE a devenit din ce în ce mai divizată.

Săptămâna trecută, statele din Uniunea Europeană au acceptat să-și înăsprească securizarea frontierele externe și să cheltuiască mai mult în Orientul Mijlociu și Africa de Nord pentru a reduce numărul de migranți și pentru a înființa noi centre pentru a face față noilor sosiri.

Luna trecută, Spania a acceptat 629 de migranți de pe barca de salvare Vărsător.

Primarul din Barcelona, ​​Ada Colau, a declarat că migranții de miercuri „ar fi putut să moară, dar sunt în viață”

„Aceasta este Marea Mediterană și Europa pe care o dorim, unde viața este sărbătorită și protejată”, a adăugat ea.

Migranții, inclusiv cinci femei și patru copii, sunt de naționalități diferite, inclusiv palestinieni, sirieni și guineeni. Ei au primit asistență medicală înainte de a fi preluați de poliție.

Majoritatea spaniolilor sunt de acord să primească și să ajute la integrarea refugiaților și consideră că guvernul lor conservator anterior nu a făcut suficient, spun senatorii din parlamentul spaniol.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…