Acasă Extern Pompeo este în avion cu cei 3 americani eliberați de Coreea de Nord

Pompeo este în avion cu cei 3 americani eliberați de Coreea de Nord

Sunt încântat să vă informez că Secretarul de stat Mike Pompeo este în avion cu cei cu cei 3 domni minunați, eliberați de Coreea de Nord, pe care toată lumea îi așteapă să se întoarcă acasă, a scris președintele Trump pe Twitter. Se pare că sunt într-o stare bună de sănătate, a adăugat președintele.

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, și „oaspeții” săi vor ateriza la baza aeriană Andrews, la ora 2:00 AM. dimineața. Voi fi acolo să-i salut. Foarte palpitant!, a scris președintele Trump într-o altă postare pe Twitter.

„Cei trei americani par a fi în stare bună și toți au fost capabili să meargă pe avion fără asistență”, a spus Pompeo într-o declarație. „Toți americanii așteaptă cu nerăbdare să-i primească acasă și să-i vadă reuniți cu cei dragi”.

Eliberarea lor a fost confirmată doar de Mike Pompeo cu două ore înainte de decolarea avionului său, după o zi de discuții.

Un oficial coreean a venit la hotelul Koryo la ora 7:00. ora locală (6 a.m. ET) să spună că liderul Kim Jong-un a acordat amnistii celor trei deținuți. „Ar trebui să aibă grijă să nu mai facă aceleași greșeli”, a declarat oficialul nord-corean în discuția cu Mike Pompeo, potrivit unui oficialul american care a fost prezent, informează Reuters.

Deținuții au fost preluați după 45 de minute dintr-un alt hotel și au fost duși la aeroportul Phenian, de unde întregul grup a decolat la ora 7:45 a. ET.

Pompeo a declarat reporterilor aflați în avion că data summitului Trump-Kim va fi anunțată „în scurt timp”.

Am avut întâlniri productive în Phenian cu președintele Kim Jong-un și am făcut progrese. Sunt încântat să aduc acasă trei americani.

Vicepreședintele Mike Pence a recunoscut „diplomația dură a lui Trump” pentru eliberare și a declarat că presiunea asupra regimului nord-coreean nu va înceta până când Phenianul nu va renunța la programul său nuclear.

„Acesta este un moment de mândrie și este memorabil pentru America”, a spus Mike Pence într-o declarație.

Familia lui Tony Kim, unul din cei trei americani eliberați de regimul de la Phenian, a declarat că sunt recunoscători „tuturor celor care au lucrat și au contribuit la întoarcerea acestuia acasă” și i-a mulțumit președintelui Trump pentru „angajarea directă în Coreea de Nord”.

Coreea de Nord l-a eliberat anul trecut pe Otto Warmbier, student la Universitatea din Virginia, de 22 de ani, care a fost condamnat pentru „acte ostile” în 2016 după ce a vizitat Phenianul. El a fost eliberat când se afla în comă profundă după încercarea într-un lagăr de muncă și a murit la câteva zile după întoarcerea în Ohio.

Otto Warmbier în timpul procesului din Phenian, în 2016

Într-o declarație, familia lui Warmbier a spus că este „fericită pentru ostatici și familiile lor”, adăugând: „Ne este dor de Otto”.

Tony Kim, în vârstă de 59 de ani, a fost reținut pe Aeroportul Phenian în aprilie 2017, în timp ce se pregătea să părăsească țara. Tony este ceoreean-american, profesor de contabilitate la Universitatea de Științe din Phenian, o instituție finanțată în mod privat de grupuri creștine din Occident.

Kim Hak-song,  a lucrat la Universitatea de Științe și Tehnologie din Phenisn, reținerea s-a a avut loc în mai 2017 pentru „acțiuni ostile împotriva republicii”. El a fost acuzat de s-a ocupat activități de dezvoltare agricolă care nu au legătură cu universitatea.

Kim Dong-chul a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu muncă grea, în aprilie 2016, pentru spionaj și subversiune. El a fost obligat în fața camerelor de luat vederi, înainte de procesul său, să declare că a spionat pentu serviciul de informații din Coreea de Sud pentru a complota împotriva regimului nord-coreean, și a încercat să răspândească religia printre nord-coreeni. Serviciul Național de Informații al Coreei de Sud a declarat că nu are nicio legătură cu acest caz.

Kim Dong-chul obligat în fața camerelor de luat vederi să declare că a spionat pentu serviciul de informații din Coreea de Sud

În ciuda eliberării iminente a celor trei, SUA au făcut apel, săptămâna trecută, la respectare drepturilor omului din partea regimului de la Phenian.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…