Acasă Extern Premierul chinez transmite de la Berlin un avertisment pentru Trump

Premierul chinez transmite de la Berlin un avertisment pentru Trump

Vizita prim-ministrului chinez Li Keqiang în Germania este menită să semnaleze că cele două puteri exportatoare se împotrivesc unilateralismului și protecționismului, a declarat ambasadorul de la Beijing în Uniunea Europeană.

Conflictul comercial dintre Europa, China și Statele Unite se află pe ordinea de zi a discuțiilor dintre premierul Li Keqiang și cancelarul Angela Merkel, desfășurate luni, la Berlin.

Într-un interviu acordat ziarului Handelsblatt, ambasadorul Zhang Ming a avertizat că China și Europa sunt pregătite să facă ceea ce este nevoie pentru a se revolta și a arăta Statelor Unite că o politică de escaladare a conflictului comercial ar fi dăunătoare.

„China a încercat pe scară largă să oprească conflictul comercial cu Statele Unite, care generează un război comercial, dar este nevoie de două mâini pentru acest lucru”, a spus Zhang Ming în interviu, adăugând că nimeni nu ar aveas de profitat de pe urma unui conflict comercial global.

Săptămâna trecută, Statele Unite și China au transmis primele semanle în ceea ce ar putea deveni un război comercial prelungit, lovind cu tarife pentru mărfuri în valoare de 34 de miliarde de dolari și nu dau semne că ar urma să înceapă discuții în vederea obținerii unui armistițiu.

„Chinezii sunt oameni pașnici și cred că și europenii, dar trebuie să demonstrăm inițiatorului războiului comercial că acțiunea sa este greșită”, a spus Ming.

La reuniunea Merkel-Li, companiile germane au încheiat tranzacții cu companiile chineze.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…