Acasă Diverse Rusia trimite nave antirachetă în Marea Barents

Rusia trimite nave antirachetă în Marea Barents

Rusia a trimis nave antirachetă în Marea Barents ca parte a unor aplicații militare la început de an.

Flota Nordică a Rusiei a dat startul exercițiilor militare la început de an, trimițând nave din flotila Kola în Marea Barents. Forțele militare ruse operează exerciții în Oceanul Arctic din anul 2014. Kremlinul și-a exprimat poziția cu privire la Polul Nord bogat în resurse naturale, provocând presupuneri din partea statelor rivale, Statele Unite,  Canada, Norvegia și Danemarca, toate având și teritorii în vecinătate.

Fregate cu rachete Iceberg și rachete antisubmarin Yunga au navigat în apele Barents, simulând un răspuns la o rachetă de croazieră lansată de un dușman ipotetic, a declarat, miercuri, a ministerul rus al Apărării. În cursul antrenamentelor cele două nave au simulat reacția la un atac aerian, lansând rachete antiaeriene. Marina rusă vrea să recupereze capabilitățile erei sovietice pe vasta coastă nordică a Rusiei, care se întinde pe întreaga lungime a căi spre Marea Nordului, o rută maritimă foarte importantă. Pe măsură ce gheața a început să se retragă din pasajul maritim a celor mai înghețate ape ale lumii, navele au început, după ani de zile, să impună frontierele rusești, Kremlinul dorind o prezență mai îndelungată în regiunea subarctică.

Armata rusă a inaugurat 30 de ani de la primul spărgător de gheață, nava Ilya Muromets, iar Moscova a comandat o serie de baze în regiunile nordice, oferind trupelor infrastructura necesară pentru a fi mobilizate în zonă. Sistemele militare prezente vor include, probabil, forțe de apărare aeriană și navală.

„Problema apărării rusești este că până de curând armata rusă a avut un decalaj uriaș în acoperirea radarului pe coasta sa arctică”, a declarat expertul militar rus Igor Sutyagin pentru mass media, după inaugurarea la Moscova a  ultimei stații arctice.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…