Acasă Extern Sisteme antirachetă pentru Arabia Saudită

Sisteme antirachetă pentru Arabia Saudită

Statele Unite au aprobat vânzarea de sisteme de apărare antirachetă către Arabia Saudită.

Pentagonul a declarat că vânzarea se realizează pentru apărarea intereselor SUA în materie de securitate națională și de politică externă în regiunea Golfului Persic ca urmare a amenințărilor iraniene.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Arabia Saudită a unui sistem de apărare antirachetă THAAD la prețul de 15 miliarde de dolari.

Acordul va continua cu achiziționarea de către Arabia saudită a 44 de lansatoare de mare altitudine (THAAD) și 360 de rachete, dar și stații de control al incendiilor și radare.

„Aceasta este în favoarea securității pe termen lung a Arabiei Saudite și a regiunii Golfului în fața amenințărilor iraniene și a altor amenințări regionale”, a declarat Pentagonul.

Atât Arabia Saudită cât și SUA sunt extrem de critice față de ceea ce consideră comportamentul agresiv al Iranului în Orientul Mijlociu.

Iranul are unul dintre cele mai mari programe de rachete balistice din Orientul Mijlociu ca mijloc de apărare preventivă împotriva Statelor Unite, a Israelului și statelor arabe din Golf.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…