Acasă Diverse SUA, China și opiaceele

SUA, China și opiaceele

 

China declară că SUA nu face suficient pentru a reduce cererea de opiacee.

China, a inaugurat astăzi un nou mod de abordare a discuțiilor privind consumul de droguri din Statele Unite. „Cea mai mare provocare cu care se confruntă China în ceea ce privește reducerea contrabandei cu opiacee este cererea imensă din partea SUA „, a declarat Yu Haibin, un înalt oficial al Biroului de Control al Narcoticelor din cadrul Ministerului Securității Publice din China, la o conferință de presă, unde au participat și reprezentanți ai Ambasadei SUA la Beijing, alături de diplomați din Europa și Asia Pacific, dar aceștia nu au vorbit.

„Statele Unite ar trebui să-și consolideze campaniile educaționale și de publicitate pentru a reduce cererea internă, pentru a-și intensifica represiunea pe internet în ceea ce privește consumul de droguri și să împărtășească mai multe date de laborator cu China pentru a ne îmbunătăți capacitățile de detectare și verificare.”

Yu Haibin a dat o lovitură la mediul american prin această abordare.

„Un număr destul de mare de state americane au legalizat utilizarea medicală sau chiar recreațională a marijuanei”, a declarat Haibin, astăzi,  în cadrul unei conferințe de presă. „Cred că această tendință a avut un efect negativ asupra recunoașterii publice sau mentalității asupra problemei drogurilor”.

Președintele american Donald Trump a declarat, în luna octombrie, criza de opiacee ca fiind o urgență pentru sănătatea publică. Un raport al Comisiei SUA – China de revizuire a Economiei și Securității, din februarie anul trecut, a marcat China ca fiind sursa primară de Fentanyl, un opioid sintetic ieftin de cel puțin 50 de ori mai puternic decât heroina, care se distribuie ilegal în Statele Unite.

În timpul vizitei în China, președintele Donald Trump a abordat subiectul cu omologul său chinez Xi Jinping, la Beijing. Cei doi lideri au convenit să intensifice cooperarea reciprocă în combaterea drogurilor, iar autoritățile chineze au subliniat, astăzi, progresele recente înregistrate în domeniu.

După ce a anunțat lista a cinci substanțe chimice noi, utilizate pentru a face fentanyl sau metafetamină, ca substanțe controlate, oficialii chinezi au subliniat ultimul lor succes în distrugerea unui laborator ilegal de fentanyl, din nordul Chinei, datorită informațiilor date de Agenția pentru Imigrație si Agenției Vamale din SUA.

Efortul comun China-SUA a condus la arestarea a 19 suspecți în ultimele luni în China, precum și la confiscarea a 4,7 kilograme de fentanyl și a peste 150 de kilograme de ingrediente pentru fabricarea drogurilor, potrivit oficialilor chinezi.

Adresându-se preocupărilor în creștere legate de vânzările online de opiacee originale din China, Yu Haibin a declarat că guvernul a intensificat „patrularea pe internet”, precum și inspecția la ieșire pentru toate pachetele internaționale.

Cu toate acestea, Yu haibin a citat din nou „dovezi suficiente” pentru a împiedica afirmația potrivit căreia China este principala sursă de opiacee sintetice ieftine și mortale care  inundă în Statele Unite.

El a confirmat, de asemenea, lipsa anchetei în cazul a doi cetățeni chinezi acuzați de Departamentul de Justiție al SUA, în luna octombrie, pentru fabricarea și distribuirea unei cantități mari de fentanyl și alte opiacee în SUA, numindu-l un „caz deschis în curs de investigare”.

Din 1999, numărul deceselor din SUA cauzate de supradoze care implică opiacee a crescut de patru ori. Din 2000 până în 2015, mai mult de o jumătate de milion de oameni au murit de supradoze cu droguri, iar opioidele reprezintă majoritatea acestora. O statistică publicată recent de Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din SUA constată că în jur de 64.000 de persoane au decedat în urma supradozei de droguri în 2016.

Într-un eveniment similar, luna trecută, un oficial american a subliniat cooperarea cu China în combaterea abuzului de opiacee  în Statele Unite.

 

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…