Acasă Diverse SUA: Defăimare de 2.5 mil. $

SUA: Defăimare de 2.5 mil. $

Un cuplu american acuzat în mod greșit pentru răpire a ajuns la o înțelegere pentru defăimare cu orașul Vallejo din California, pentru suma de 2,5 milioane de dolari.

Denise Huskins a fost răpită din locuința pe care a împărțea cu prietenul ei Aaron Quinn de către un intrus mascat, în 2015.

După ce a fost găsită în siguranță la 400 de mile departare, un purtător de cuvânt al poliției a descris ancheta ca fiind o „goana sălbatică”, iar răpirea ca fiind o „farsă”.

Matthew Muller, fost avocat, a fost condamnat în 2017 pentru răpire.

Poliția a cerut scuze în cele din urmă, dar procesul cuplului a acuzat orașul și doi ofițeri de poliție de defăimare și de provocarea unei suferințe emoționale.

Avocatul cuplului a spus într-o declarație: „Se poate spera că mesajul acestei soluționări va fi acela că victimele trebuie să fie crezute și că poliția va accepta un raport extrem de credibil al unei femei că a fost răpită și violată”.

După ce poliția nu a crezut povestea lui Quinn despre răpirea iubitei sale, cazul a fost comparat cu filmul Gone Girl, în care o femeie dispare în împrejurări misterioase, iar partenerul ei este pus sub acuzare.

Matthew Muller, care a servit și în marina american, suferă de sindromul războiului din Golf și este bipolar. A fost arestat după șase luni de la răpirea pentru o altă intruziune la domiciliu, determinând anchetatorii federali să-l asociaze cu acest caz.

El a fost condamnat o sentință de 40 de ani pentru pentru că a drogat cuplul în casa lor din apropiere de San Francisco și a răpit-o pe Huskins pentru o răscumpărare de 8.500 de dolari, potrivit site-ului de știri SF Gate.

Huskins a fost eliberată în Huntington Beach, la sud de Los Angeles, după două zile, dar nu a fost plătită nici o răscumpărare.

Potrivit știrilor din presă, Muller a venit chiar și în apărarea victimei, când poliția a discreditat mai întâi pretențiile cuplului, scriind e-mailuri jurnaliștilor locali în care descriea ceea ce făcuse.

Cuplun Huskins și  Quinn, ambii 32 de ani, intenționează să se căsătorească în septembrie.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …