Acasă Extern SUA pregătește o strategie mai agresivă

SUA pregătește o strategie mai agresivă

Schimbarea strategiei SUA este o mișcare care va influența piețele energiei și ar putea schimba planurile multinaționalelor de a intra pe piața iraniană.

Președintele Donald Trump a declarat, miercuri în cadrul Adunării Generale a ONU, că a decis cu privire la acordul nuclear cu Iranul, dar a refuzat să-și facă publică poziția. Trump se sprijină pe decizia ce va fi luată la Congres și ar deschide calea pentru sancțiuni reînnoite asupra Iranului.

Sancțiunile reînnoite asupra sectorului energetic a Iranului ar putea întrerupe aprovizionarea cu petrol și ar conduce la creșterea prețului petrolului. Acest lucru ar stimula creșterea câștigurilor pentru companiile petroliere, dar va crește costurile energiei pentru consumatori și întreprinderi.

Statele Unite au încheiat acordul cu Iranul, în anul 2015, împreună cu Rusia, China, Marea Britanie, Franța și Germania. Acordul anula sancțiunile economice asupra Iranului în schimbul limitelor privind programul nuclear iranian, menit să-l împiedice să dezvolte arme nucleare.

Noua Strategie a SUA este menită să sporească presiunea asupra Teheranului privind reducerea programelor sale de rachete balistice și de sprijinire a militanților din Siria și Yemen.

Noua strategie americană înclude propunerea de interceptare agresivă din partea SUA a transporturilor de arme iraniene, cum ar fi cele pentru rebeli Houthi din Yemen și grupurile palestiniene din Gaza și Sinai și din Egipt.

Foto: Agerpress – AP

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…