Acasă Intern Ion Ghizdeanu, ex-președinte al Comisiei de Strategie şi Prognoză a falsificat peste 1.000 de procese verbale

Ion Ghizdeanu, ex-președinte al Comisiei de Strategie şi Prognoză a falsificat peste 1.000 de procese verbale

Fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu, a fost pus de procurori sub control judiciar, după ce ar fi falsificat 1080 de procese verbale necesare primăriilor pentru a obţine finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiectele locale.

Fostul şef al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză a fost audiat, joi, de procurori. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au ridicat documente de la 17 primării din întreaga ţară în acest dosar.

Ion Ghizdeanu era considerat omul-cheie al PSD în implementarea politicilor economice şi împărţirea banilor statului. Acesta e bănuit că din septembrie până în noiembrie anul trecut a falsificat evaluarea unor proiecte depuse de autorităţile locale. Nu pe toate, ci pe cele ale primarilor PSD, ca să le ajute să obţină finanţări de la stat.

Surse judiciare susţin că aproape 80% dintre programele dezvoltate prin Fondul de Investiţii mergeau către social democraţi.

Joi au avut loc percheziţii la 17 primării din România care au obţinut finanţare din fondul gestionat de Ion Ghizdeanu.

În calitate de șef al Comisie Naţionale de Strategie şi Prognoză, instituție care gestiona Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, Ghizdeanu acorda finanţări tuturor primăriilor care aveau proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…