Acasă Economie Trump a blocat preluarea Qualcomm

Trump a blocat preluarea Qualcomm

Preşedintele american Donald Trump a blocat preluarea producătorului de cip-uri Qualcomm de către compania rivală Broadcom din Singapore, pe motive care ţin de securitatea naţională, a relatat BBC.

Afacerea de 140 de miliarde de dolari ar fi însemnat cea mai mare tranzacţie înregistrată în sectorul tehnologic.

„Având în vedere climatul politic actual din SUA şi din alte regiuni din întreaga lume, toată lumea are o viziune mai conservatoare asupra fuziunilor şi achiziţiilor, încercând să-şi protejeze propriile domenii”, a declarat Mario Morales, vicepreşedinte pentru tehnologiile generice şi semiconductori la firma de cercetare globală IDC, citat de BBC.

Preluarea Qualcomm de către compania Broadcom ar fi dus la dezvoltarea celui de-al treilea producător mondial de microcipuri, după Intel şi Samsung. Au existat preocupări la nivel american, că tranzacţia ar fi putut duce la progresul Chinei în dezvoltarea tehnologiei wireless 5G.

Industria se află într-o cursă pentru a dezvolta cip-uri pentru tehnologia wireless 5G, iar Qualcomm este lider în acest domeniu, urmat de Broadcom şi compania chineză Huawei.

Compania Broadcom este mai cunoscută pentru vânzări şi creştere prin achiziţii, fiind considerată mai puţin performantă în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea.

Având în vedere acest lucru, analiştii au afirmat că o înţelegere între Qualcomm şi Broadcom ar fi oferit companiei chineze Huawei şansa de a prelua poziţia de lider în domeniu pentru următorii ani – o situaţie pe care politicienii americani au vrut să o prevină prezentând preocupări legate de securitate privind firmele de telecomunicaţii chineze care fac afaceri cu transportatorii americani.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…