Acasă Extern Trump a oferit detalii despre retragerea trupelor americane din Siria

Trump a oferit detalii despre retragerea trupelor americane din Siria

Statele Unite vor retrage trupele din Siria „în ritmul adecvat”, a afirmat, luni seară, preşedintele Donald Trump, subliniind că operaţiunile antiteroriste vor continua, informează site-ul Axios.com.

Președintele Trump a criticat cotidianul New York Times.

„Cotidianul New York Times a scris cu bună ştiinţă un articol foarte imprecis despre intenţiile mele în Siria. Fără nicio diferenţă comparativ cu afirmaţiile iniţiale, ne vom retrage din Siria în ritmul adecvat şi în acelaşi timp vom continua să combatem reţeaua teroristă Stat Islamic şi să facem toate celelalte lucruri prudente şi necesare!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Cotidianul The New York Times a difuzat un articol elaborat pe baza declaraţiilor făcute de John Bolton, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Donald Trump. Bolton a afirmat că Statele Unite nu vor putea retrage trupele din Siria până nu vor fi primite asigurări din partea Turciei că nu vor fi atacate grupurile insurgente susţinute de Washington, sugerând că efectivele militare americane vor mai rămâne pe teren câteva luni sau câţiva ani.

Preşedintele Trump, a decis, pe fondul criticilor, retragerea etapizată a trupelor americane din Siria, au afirmat recent oficiali de la Washington citaţi de cotidianul The New York Times.

Conform surselor citate, Donald Trump a stabilit ca retragerea efectivelor americane din Siria să aibă loc în termen de patru luni, deşi iniţial anunţase un termen de 30 de zile.

În cursul vizitei în Irak, liderul de la Casa Albă i-a spus comandantului trupelor americane, generalul Paul J. LaCamera, că militarii americani din Siria vor fi retraşi în câteva luni. Donald Trump a confirmat prin Twitter că retragerea trupelor din Siria se va face „lent”.

„Dacă ar fi făcut altcineva ce am făcut eu în Siria, care era un teren al reţelei teroriste Stat Islamic când am devenit eu preşedinte, ei ar fi eroi naţionali. Acum, reţeaua teroristă Stat Islamic a dispărut în cea mai mare parte, noi retragem lent militarii, aducându-i acasă la familii, în timp ce luptăm în continuare cu restul membrilor reţelei Stat Islamic”, a transmis președintele Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…