Acasă Extern Trump și-a anulat vizita la Londra

Trump și-a anulat vizita la Londra

Președintele american Donald Trump și-a a anulat vizita de lucru în Marea Britanie, programată pentru luna viitoare. Scopul vizitei consta în a deschiderea noii ambasade americane la Londra.

Președintele Trump l-a învinuit pe Barack Obama că a vândut vechea clădire a ambasadei pe „arahide”, făcând o afacere proastă.

Deși a trecut un an de la preluarea mandatului de președinte al SUA, Donald Trump  nu a vizitat încă Marea Britanie. Mulți britanici au promis că vor protesta împotriva liderului american, pe caere îl descri ca fiind crud, volatil și opus ideilor britanice pe o serie de probleme.

„Motivul pentru care mi-am anulat călătoria la Londra este că nu sunt un mare fan al Administrației Obama, care a vândut probabil cea mai bună ambasadă din Londra pentru „arahide „, doar pentru a construi una nouă într-o locație în afara Londrei, la un preț de 1,2 miliarde de dolari „, a declarat Trump Twitter, joi seara.

”Este o afacere proastă. NU! vreau să tai panglica.”, a spus președintele Trump.

Decizia de a achiziționa o nouă locație pentru ambasada americană la Londra, pe malul sudic al Tamisei a fost anunțată în 2008, în timpul mandatului președintelui George W. Bush, împreună cu planurile de a pune în vânzare locația Grosvenor Square, în Mayfair.

Rolul Statelor Unite, un stâlp al politicii externe pentru Regatul Unit după cel de-al Doilea Război Mondial, are o importanță sporită, deoarece Marea Britanie se pregătește să părăsească Uniunea Europeană în 2019 și caută noi contracte comerciale de anvergură.

Însă, oficialii britanici de rang înalt au fost nemulțumiți de unele poziții ale președintelui Trump, în special de  interdicție propusă privind intrarea musulmanilor în Statele Unite, cea mai recentă fiind mustrarea făcut de Trump prim-ministrului britanic Theresa May pe Twitter.

Theresa May a fost primul lider străin care a vizitat Statele Unite după preluarea funcției de președinte al țării de către Donald trump, în luna ianuarie a anului trecut, cei doi fiind filmați ieșind din Casa Albă ținându-se de  mâină. Theresa May a declarat mai târziu că Donald Trump a ținut-o de mână într-un gest de gentleman.

În timpul acelei vizite, Theresa May l-a invitat pe președintele american să efectueze o vizită de stat în Marea Britanie, care încludea un dineu oficial cu regina Elizabeth, până la sfârșitul anului 2017.

Vizita de stat, care este diferită de călătoria sa de lucru, pe care a anulat-o, nu a avut încă loc, deși oficialii britanici insistă că nu a fost anulată.

Steagul american a fost înlăturat luna aceasta din ambasada SUA, din Piața Grosvenor, o zonă cunoscută sub numele de „Little America” ​​în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când piața a găzduit sediul militar al generalului Dwight D. Eisenhower.

Noua ambasadă americană de pe malul sudic este o adevărată fortăreață, situată la o distanță de cel puțin 30 de metri de clădirile înconjurătoare, în special blocuri rezidențiale înalte, și care încorporează spații de locuit pentru militarii din S.U.A. staționați permanent în interior.

Construcția de 1 miliard de dolari, cu vedere la râul Tamisa, a fost finanțată prin vânzarea altor proprietăți americane din Londra.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…