Acasă Extern Trump: Statele NATO au convenit să sporească finanțarea în domeniul apărării

Trump: Statele NATO au convenit să sporească finanțarea în domeniul apărării

Președintele american Donald Trump a spus că țările membre NATO au convenit să-și mărească cheltuielile militare.

Vorbind după summitul de la Bruxelles, care a durat două zile, președintele Trump a declarat că aliații s-au angajat să aloce mai mult de 2% din PIB pentru bugetele de apărare.

Președintele Trump a fost extrem de critic față de Alianță, spunând că SUA plătește mai mult decât celelalte state membre.

După întâlnire, a spus: „Am reușit astăzi să facem un progres imens. Este uimitor spiritul de cooperare din cadrul Alianței”.

Într-un briefing de presă separat, cancelarul german Angela Merkel a spus că există un angajament clar față de NATO de la toți participanții.

Au exista îngrijorări că președintele Trump ar putea părăsi Alianța. Dar sursele NATO, vorbind cu Reuters, au declarat că a negat o astfel de amenințare.

Donald Trupp a postat pe Twitter: ”Președinții au încercat fără succes ani de zile să determine Germania și alte națiuni bogate ale NATO să plătească mai mult pentru a-i proteja Rusia. Ei plătesc doar o fracție din cheltuielile de apărare ale NATO. SUA plătesc zeci de miliarde de dolari pentru a subvenționa Europa!” (9:03 – 12 iulie 2018)

Într-o altă declarație pe Twitter, Donald Trump a scris: ” …. În plus, Germania a început să plătească Rusiei, țara de care doresc să fie protejați, miliarde de dolari pentru nevoile lor de energetice –  pentru un nou gazoduct cu Rusia. Inacceptabil! Toate statele NATO trebuie să-și îndeplinească angajamentul de 2%, iar în cele din urmă acestea trebuie să ajungă la 4%! (9:12 – 12 iulie 2018)

Președintele Donalt Trump urmează să viziteze Marea Britanie, unde va ajunge în această după-amiază pentru a începe o vizită de lucru de două zile, care este de așteptat să provoace proteste publice.

Luni, președintele Trump se va întâlni cu Vladimir Putin. la Helsinki.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…