Acasă Extern Trump:”Ce au făcut Rusia, Iranul și Siria este o ruşine pentru omenire”

Trump:”Ce au făcut Rusia, Iranul și Siria este o ruşine pentru omenire”

Preşedintele american, Donald Trump, a spus că atitudinea Rusiei şi Iranului în Siria este „o ruşine”, referindu-se la bombardamentele regimului sirian în Ghouta de Est care au făcut sute de morţi, a informat AFP.

„Ceea ce au făcut recent Rusia, Iranul şi Siria este o ruşine pentru omenire”, a declarat Donald Trump, vineri, în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă. „Ceea ce au făcut acest trei ţări acelor oameni (…) este o ruşine”, a adăugat el.

În urmă cu o săptămână, regimul Assad a atacat prin raiduri aeriene și tiruri de artilerie enclava Ghouta de Est ucigând 468 de civili, dintre care 108 copii, potrivit unui ONG și distrugând cel puțin 13 spitale și centre de ajutor sanitar, conform organizației Medici fără Frontiere. Considerată fieful rebelilor Ghouta de Est este situată la 13 de kilometri de Damasc.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel și președintele Franței, Emmanuel Macron i-au cerut lui Vladimir Putin o încetare a focului în Ghouta de Est și Rusia să se abțină de la a-și exercita dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU pentru a emite o rezoluție în acest sens.

Președintele rus a fost de acord, dar cu respectarea unor amendamente.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…