Acasă Extern Turcia a ordonat arestarea liderilor pro-kurzi

Turcia a ordonat arestarea liderilor pro-kurzi

Turcia a ordonat arestarea a 17 persoane, inclusiv co-liderul principalului partid politic pro-kurd, datorită opoziției acestora față de ofensiva militară din Siria, a declarat vineri agenția de știri Anadolu.

Autoritățile din Turcia au declarat că vor aresta persoanele care se opun sau critică campanie militară din provincia siriană Afrin, situată în nord-vestul Siriei. Până în prezent, aproximativ 600 de persoane au fost reținute de autoritățile turce pentru că au protestat sau au postat păreri pe social media împotriva ofensivei.

Anadolu a citat procuratura din Ankara, spunând că cei 17 suspecți care sunt acum arestați au fost acuzați că au încercat să provoace proteste stradale și ciocniri cu forțele de ordine sub masca opoziției față de ofensiva Afrin.

Printre liderii pro-kurzi arestați se număra și Serpil Kemalbay, co-liderul Partidului Democrat al Poporului (HDP).

HDP este ca mărime al doilea partid de opoziție din parlamentul turc și este singurul partid politic mare care se opune ofensivei militare în Afrin,  numită „Ramura de Măslin”, împotriva miliției siriene kurde YPG.

HDP a programat congresul anual al partidului duminică, în Ankara.

Celălalt co-lider al HDP, Selahattin Demirtas, se află în închisoare pentru presupuse legături cu militanții kurzi, alături de numeroși membri ai partidului închiși pentru acuzații similare.

Ankara numește YPG grup terorist și afirmă că este o extindere a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a condus o insurgență timp de trei decenii pe teritoriul turc, în care au fost ucise peste 40.000 de persoane.

5/5 - (21 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…